Motion som doftar framtidstro!

Jobbkrisen är på väg att bli en välfärdskris när kommunerna tvingas dra åt på grund av minskade skatteintäkter. Välfärdsjobben och likaså kvaliteten inom välfärden är i fara. I Ulricehamn har skatteunderlaget för i år minskat med 42 miljoner kronor. Och för nästa år räknar Sveriges kommuner och landsting med ett ytterligare minskat skatteunderlag på 17 miljoner kronor.

Visserligen har regeringen skjutit till 12 miljoner kronor – men det är först för nästa år. Det är för lite och för sent. Det hade varit bättre om regeringen hade prioriterat jobben och välfärden före skattesänkningar. I år till och med lånar finansminister Anders Borg pengar för att sänka skatterna – mest för dem som tjänar bäst.

Idag presenterade Socialdemokraterna vår vårmotion. Med en Såsseregering hade Ulricehamn fått stöd redan i år – och nästa år. Det är faktiskt så att Ulricehamn hade fått dubbelt så mycket pengar i stöd om vi hade haft en annan regering.

Kopplat till det finns en rejäl investering i nya jobb och i utbildning. Eller som Krassman skriver: Det handlar om jobben, jobben och jobben.

I motsats till regeringen som satsar i 400 komvuxplatser – totalt för hela landet (!) investerar Socialdemokraterna i 50 000 utbildningsplatser i bland annat komvux/yrkesvux, högskola och yrkesinriktad arbetsmarkandsutbildning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s