Kör hårt Roland!

Imorgon börjar Centern sin stämma i Örebro. Ulricehamns kommunalråd Roland Karlsson ska dit. Mitt medskick till honom blir att arbeta för att uppvakta Sveriges vice statsminister Maud Olofsson om att Sveriges kommuner och landsting behöver ytterligare stöd – helst redan i år. Dessutom krävs rejäla jobbsatsningar för att få fart på Sverige igen.

I år lånar finansminister Anders Borg 15 miljarder kronor för att sänka skatter – mest för dem som tjänar bäst. Det är inte att hushålla med skattebetalarnas pengar. Och det ger inga nya jobb. Vi behöver investera i framtiden.

Socialdemokraterna föreslår 5 miljarder kronor i stöd till välfärdsjobben redan i år och ytterligare 10 miljarder kronor nästa år. Det är dubbelt så mycket som regeringen – hittills innan Roland har gjort jobbet!

Regeringens ”satsning” på 400 komvuxplatser – i hela landet – duger inte! Vi vill investera i 50 000 utbildningsplatser. För Västra Götaland innebär det 7 500 fler utbildningsplatser. Sverige ska stå starkt rustade när högkonjunkturen kommer.

Igår träffade jag ledningen i Stubo – vårt kommunala fastighetsbolag. Och i vårt alternativ omfattas även hyresrätter av ROT-avdraget. Det underlättar för Stubo att rusta våra bostäder – och ger jobb. Det är ett axplock av våra investeringar för att vända utmaningar till framtidstro. Ta med dig det också Roland, kör hårt och lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s