En röst för klimatet – en investering för framtiden!

Vi står inför oerhörda klimatutmaningar. Klimathotet kan också vara en möjlighet. Genom att våga investera och ta täten inom den hållbara utvecklingen kan vi lägga grunden till för fler jobb, långsiktig ekonomisk tillväxt och välfärd.

I Ulricehamns kommun har såssarna tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet avsatt 5,5 miljoner kronor till investeringar i energieffektiviseringar och en hållbar utveckling, exempelvis köpa in mer ekologisk frukt till våra barn i förskolor.

Den 7 juni är det val till Europaparlamentet. Det är i kampen mot klimathotet som EU kan visa sin styrka. Genom att samarbeta över nationsgränserna får vi kraft och möjlighet att driva på en klimatsmart utveckling i alla EU:s medlemsländer. Tillsammans kan EU:s medlemsländer öka trycket för en global omställning.

Regeringen har haft chansen att ta täten i klimatomställningen, men den väljer att passa. I Europaparlamentet motverkade Moderaterna aktivt möjligheterna att bromsa försurningen och förbättra luftkvaliteten i EU:s kuststäder och ogillade tuffare gränsvärden för fartygsbränslen på Nordsjön och Östersjön.

Vi såssar vill att EU tar ett tydligt ansvar för de globala utsläppen. Vi vill öka takten så att EU:s utsläpp av växthusgaser minskar med minst 30 procent fram till 2020. När EU beslutar om stöd till nya energisystem ska förnybara energikällor alltid prioriteras.

One thought on “En röst för klimatet – en investering för framtiden!

  1. Här är vi helt överens. Jag tycker att Ulricehamn
    skulle satsa mer på vindkraft. Det blåser nämligen bra här. Blåsiga dagar skulle vi kunna ”exportera” ström till Borås och Jönköping.
    Jag har tecknat mig på andelar i vindkraftverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s