KD-politiker: Höj statsbidraget eller taxan inom barnomsorgen

Efter Folkpartiets utspel i söndags om höjt statsbidrag till kommuner följer idag sju kristdemokratiska kommunpolitiker efter. De föreslår antingen höjda statsbidrag eller försämrad kvalitet och villkor i välfärden. Kd-politikerna föreslår bland annat höjda taxor inom barnomsorgen.

Den borgerliga regeringen har sänkt skatter med över 80 miljarder kronor, mest för dem som tjänar bäst. Samtidigt har villkoren i vår välfärd försämrats. Inför hösten spår Arbetsförmedlingen en anstormning av arbetslösa och Försäkringskassan aviserar att över 30 000 människor blir utförsäkrade vid årsskiftet.

KD-politikerna konstaterar att det extra statsbidrag som regeringen beslutat om att skjuta till kommunerna inför 2010 inte är tillräckliga. Något som jag, och många andra inom oppositionen och regeringens egna experter konstaterade redan när den tillfälliga höjningen aviserades.   

Många kommuner däribland Ulricehamn – har redan idag svårt att hjälpa alla som söker försörjningsstöd.

I Ulricehamn föreslog oppositionen redan i mars att kommunen skulle uppvakta regeringen om ytterligare medel för att rädda kvalitet och välfärdsjobb. Dessutom sträckte samtliga socialdemokratiska kommunal- och oppositionsråd i Boråsregionen ut handen till sina borgerliga kollegor om konstruktiva krissamtal. Tyvärr föll inget av förslagen i god jord. Så sett ur det perspektivet ska dessa kristdemokratiska kommunpolitiker ändå ha en eloge för att de nu tar bladet från munnen och vågar kräva mer resurser till välfärden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s