Dags att utmana utanförskapet i Ulricehamn

Utanförskapet fortsätter att växa och motsvarade i juni 847 000 personer, rapporterar Riksdag & Departement.

Det är en ökning med 23 000 personer jämfört med vid årsskiftet och det är 44 000 fler än för ett år sedan, skriver tidningen.

Arbetslösheten stiger i Ulricehamn och idag är över 600 personer utan jobb. Det motsvarar 5,7 procent och är en ökning på långt över 100 procent på ett år.

Än värre ser det ut för ungdomarna. I Ulricehamn är 11,7 procent av ungdomarna mellan 18-24 år arbetslösa. Det är över snittet i både länet och riket där siffrorna är 11,2 respektive 10,2 procent.

Och många tvingas söka försörjningsstöd. Fram till och med juli i år har socialkontoret betalat ut över 7,2 miljoner kronor i försörjningsstöd.

Trycket på socialkontoret har ökat kraftigt och handläggningstiden har ökat från två till fem veckor och kontoret tvingas nu hyra in konsulter för att avlasta.

Socialdemokraterna i Ulricehamn har tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet lagt fram ett jobbpaket tidigare i somras för att säkra jobb, kompetens och kvalitet och för att minska utanförskapet.

Förslaget innebar också att kommunen skulle avsätta resurser till arbetsmarknadsåtgärder. Tyvärr fick det förslaget inget gehör. Men att sitta still i båten och inte göra något medan världen omkring dig förändras kostar också pengar – och leder till personliga tragedier.

Det är dags att vi gör slag i saken och på allvar utmanar utanförskapet i Ulricehamn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s