Med politisk vilja kan vi utveckla Ulricehamn

Snart har det gått fem månader sedan jag återvände till Ulricehamn. Jag trivs. Ulricehamn är en vacker småstad och blir en utmärkt kommun för mina barn att växa upp i. Åren i Stockholm gav mig inte bara nyttig erfarenhet utan också ett stort kontaktnät och många idéer som jag nu får möjlighet att förverkliga.

Under min korta period som ledare för oppositionen har vi lagt fram en preliminär budget som tydligt anger färdriktning för 2010. Vi prioriterar jobben, barnen och våra äldre. Den borgerliga majoriteten sa tyvärr nej till vårt förslag och röstade trots intern oenighet igenom massiva sparkrav som saknar politisk riktning. Ingen vet vad som ska prioriteras under nästa år. Och det kanske inte är så förvånande.  I en utredning som gjordes förra året åt kommunen konstateras: ”Den nuvarande politiska ledningen tillskrivs ingen större politisk drivkraft.” Är det inte förvånande så är desto mer förödande för våra barn, äldre och anställda. Oppositionen har också under min korta tid som oppositionsråd presenterat ett jobbpaket för att få fler människor i arbete. Förslaget innehöll också pengar till arbetsmarknadsåtgärder. Återigen sa den borgerliga majoriteten nej. Det är synd.

Att sitta still i båten skapar onödigt lidande och ökar kostnader för kommunen. I år har Ulricehamn betalat cirka 9 miljoner kronor i försörjningsstöd, pengar som skulle kunna användas till något mer konstruktiv för så väl individen som för kommunen.

Blickar vi framåt är ärendet om de sjönära 20 meter höga husen vid Tvingen 9 & 10 helt klart den hetaste politiska frågan den närmaste tiden. Frågan var uppe i fullmäktige så sent som i april. Och jag vill passa på att tacka alla som var där. Ni bidrog till att en majoritet röstade för att förslaget skulle omarbetas. Jag och Socialdemokraterna är för att bygga nya hus i området men de ska smälta in i stadsbilden och med områdets speciella karaktär, precis som fullmäktige beslutade.

Här finns en elektronisk protestlista mot byggplanerna. Jag är övertygad om att det finns andra alternativ som har ekonomisk bärkraft än höga hus.  Visst finns det plats för höga hus i Ulricehamn men de ska inte placeras som en mur nere vid sjön.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s