Jobben först – före sänkta skatter

Moderaterna har sänkt skatter med 85 miljarder kronor, mest för dem som tjänar bäst. Och de tänker fortsätta sänka dem. Med lånade pengar. En vanlig pensionär i Ulricehamn har fått 68 kronor i sänkt skatt medan miljonären i rika områden i Sverige har fått tiotusentals kronor.

Med andra ord dräneras Ulricehamn på skattepengar som istället hamnar i fickan på redan rika. Det ger inga jobb, det är orättvist och missgynnar ulricehamnarna.

Därför blir jag hoppfull när Mona Sahlin och Thomas Östros idag på DN debatt står fast vid en politik som sätter jobben före sänkta skatter och föreslår en ny förmögenhetsskatt, höjd inkomstskatt och skatt på exklusiva fastigheter. Allt för att klara jobben och kvaliteten i skolan och vården.

Höjda skatter är inget självändamål. Men vi får ta saker i tur och ordning. Och då är det otvivelaktigt så att jobben kommer först.

I Ulricehamn lade oppositionen i måndags fram en tredje jobbåtgärd i kommunen. Tyvärr har inget av våra förslag fått bifall. Jobben måste vara prio 1 även för Ulricehamn och för hela Sjuhärad där försörjningsstödet rusar i höjden, rapporterar SR Sjuhärad idag.

Annonser

6 thoughts on “Jobben först – före sänkta skatter

 1. Det är märkligt hur man kan uppleva saker och ting olika. Jag upplevde det som att vi skickade med förvaltningen ert förslag och att de kommer att arbeta vidare med detta så att när ärendet väl är berett är det redan klart. Jag är inte mycket för historieomskrivning… Även vi i alliansen sätter jobben först. Det är vi som står för jobblinjen, inte ni.

  • Lars!

   Inget av våra förslag har fått bifall. Det är ingen ändring av någon historia. Det senaste ärendet sköt ni till förvaltningen för en beredning. Samma majoritet rundade själva så sent som i juni hela beredningsprocessen i ett beslut i kommunsstyrelsens arbetsutskott. Allt det handlar om är politisk vilja.

   • Det är självklart så att ärenden måste beredes, detta vet både du och jag. Allt anant är ett sätt att försöka vinna billiga poäng. Det är inte genom politikt bråk vi löser jobben, det är genom att hjälpas åt vi uppnår det. Det finns inget självändamål att vrida och vända på saker och ting för att vinna poänger när det är människors liv och hälsa som står på spel. Det var ingen som var emot ert förslag på mötet i måndags, snarare tvärtom. Låt förvaltningen göra sitt jobb utefter vårt uppdrag.

   • Efter vårt samtal utanför bloggosfären känns det som att du förstår vad det är jag menar. Och det känns bra, Lars. Hälsar signaturen ”För fler raka puckar!”

 2. Monas artikel och dina reflektioner förstärker bilden av att majoriteten utav er socialdemokrater är okunniga och ej dugliga att regera. Precis som er politik vänder sig till bottenskiktet/outbildade och eliten i samhället. För de extremt rika slipper ju betala skatt i socialdemokraternas Sverige. Ni om någon är för ett elitsamhälle med ett toppskikt på ett par procent av befolkningen som styr resten.

  Hur i hela fridens namn kan du säga att ni måste ta en sak i taget, först höja skatterna och sen lösa arbetslösheten. Alla med åtminstone en halv hjärna eller med en högre utbildning vet att man tittar på vad som är problemet först och sen letar man efter bästa sätt att lösa det. Om du gör det kanske du kommer fram till bättre lösningar än att höja skatterna, vem vet. Jag menar, Sverige har ju redan världens näst högsta skattetryck, vad mer begär ni?

  Jag röstade på alliansen i senaste riksdagsvalet men båda mina föräldrar är trogna socialdemokrater och jag har även blivit uppfostrad på ett socialistiskt sätt. Men eftersom jag är en självtänkande kritisk person så kan jag inte och kommer aldrig rösta på er.

 3. Var aliansen och högern står och gör syns tydligt i samhället idag. Jag jobbar som metallare och lever livet som småbarnsförälder. Ser hur sjukskrivna och förtidspensionärer tvingas ut i utanförskap pga dom utförsäkras med den egoistiska politik som dom för. Skulle kalla mitt kontaktnät för ganska stort och blandat med de flesta åsikter representerade men ingen tycker om det som händer nu och det beror på huvudlöst och ansvarslöst förd politik från alianshållet.

  Jag som arbetare och med fast anställning kanske får mer i plånboken men min ansvarskänsla sträcker sig längre än till min ytterdörr. Känner verkligen för de som har det svårt nu. Höj skatterna och ta tillbaka välfärden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s