”Låt de höga sjönära husen bli en valfråga”

namninsamlingNu har över 500 personer skrivit på oppositionen namninsamling mot de 20 meter höga sjönära husen ovanför Willys. Över 150 personer har skrivit under vår elektroniska namninsamling och över 350 personer har skrivit på vår traditionella namninsamling.

Samtidigt har Ulricehamns tidnings nätundersökning väckt rekordstort engagemang med över 4 000 svar. Även om det är svårt tro att över 4 000 ulricehamnare skulle ha klickat i enkäten (vilket i så fall skulle motsvara nästan var femte ulricehamnare oavsett ålder) så visar det ändå att frågan väcker känslor och ett stort intresse.

Ytterligare ett bevis på styrkan i frågan är att flera personer hört av sig om vill hjälpa till att samla in namn. Även turister, sommarstugeägare och folk som bor på annan ort men jobbar i kommunen har hört av sig, kommenterat och skrivit på namninsamlingen.

Ett beslut om vilken högsta tillåtna bygghöjd på Tvingen 9 & 10 är ett mycket långsiktigt beslut som kommer att påverka kommunen åtminstone 50-60 år framåt i tiden. Och som förslaget nu är utformat kommer det att förändra stadsbildens karaktär drastiskt.

Därför kräver oppositionen nu att Tvingen 9 & 10 ska bli en fråga för väljarna att ta ställning till i kommunvalet 2010.

Läs mer om Tvingen: Tvingen – det heta ämnet i Ulricehamn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s