Hårt, hållbart och häftigt

Matias3Idag hade jag förmånen att få ta del av Hard Rain Project som just nu har en utställning i Ulricehamn. Matias Bravo-Jara läste en stämningsfull text samtidigt som Dylans A hard rain’s a gonna fall spelade i bakgrunden.

Hela projektet går ut på att ge oss alla en tankeställare om hur vi lever idag och vilket ansvar vi har över vårt sätt att leva inför kommande generationer.

Det står bland annat att läsa:

”De frågor som lyfts fram i Hard Rain – den slösaktiga och ohållbara förbrukningen av råvaror av fåtalet, en utarmande fattigdomen för de många, befolkningsexplosionen, förlusten av naturliga miljöer, artutrotningen, och själva sammanfattningen av våra problem, klimatförändringen – är likt bitar i ett pussel som illustrerar 2000-talet. När vi lägger samman pusslet ser vi att det inte är många problem, utan ett enda: sammanjämkandet av många mänskliga system med de naturliga.”

Passa gärna på att ta en sväng ner till gamla järnvägsområdet och utställningen. Men gör det när Matias är där. Det blir så mycket bättre då.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s