Investera i fler entreprenörer och fler jobb med trygga villkor

Idag firar Entreprenörsdagen i Göteborg 15 år. I samband med det delas utmärkelsen Årets entreprenör ut. Självklart är dagen och utmärkelsen till för att uppmuntra till fler företagare. Och det är viktigt. Det är bland våra små och medelstora företag som många framtida jobb kommer att skapas. Ulricehamn har en uppsjö småföretag. Endast 7 procent av våra 2 500 företag har fler än 10 anställda. Här hittar du några.

Nyligen träffade jag delar av styrelsen i Företagarna i Ulricehamn och hade en intressant diskussion om näringslivsklimatet i Ulricehamn.

Jag är helt övertygad om att det går att kombinera ett bra företagsklimat med rimliga arbetsvillkor för anställda. Något som bekräftas i den undersökning som SEB:s företagarpanel nyligen presenterade.

Socialdemokraterna lade fram en rad offensiva förslag i sin höstbudget för någon vecka sedan. Här har jag sammanfattat en del av förslagen.

Under jobbkongressen i Stockholm i slutet av oktober diskuterades småföretagens villkor flitigt. Bland annat fick LO:s tidigare ordförande Stig Malm igenom ett intressant förslag.

Annonser

One thought on “Investera i fler entreprenörer och fler jobb med trygga villkor

  1. Ping: Kreafonbloggen – Bloggande reklambyrå i Göteborg » Blog Archive » Årets entreprenör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s