Tillsammans för ett öppet Ulricehamn

Insändare i Ulricehamns tidning den 28 november. Gå med i fackeltåget för ett öppet Ulricehamn på måndag klockan 17.30. Start vid Grodparken. Vi finns även på Facebook genom gruppen För ett öppet Ulricehamn.

Ulricehamns kommun är på många sätt en bra kommun som vi är stolta över. Samtidigt konstaterar vi att det finns en rad utmaningar i kommunen. Den finansiella krisen har förstärkt dessa utmaningar men på sikt ser vi en rad möjligheter för kommunen. Det är det som driver oss i vårt politiska arbete. Genom våra partier har vi olika lösningar på hur vi ska lösa utmaningarna och utveckla möjligheterna.

Samtidigt finns frågor som förenar våra partier. Ett tydligt exempel är vår känsla för medmänsklighet som sträcker sig långt utanför kommungränsen. Ulricehamn har under många år bedrivit en generös flyktingpolitik. Det ska vi vara stolta över. Vi ger människor som tvingats fly sitt land på grund av krig och förtryck möjlighet att starta ett nytt liv – en andra chans.

I stora delar har vårt arbete varit framgångsrikt. Av de flyktingar som gått kommunens introduktionsprogram var nio av tio självförsörjande vid senaste årsskiftet. Men det är inte tillräckligt. Det kan bli bättre. Men vi får inte förledas att tro att vi löser problemen genom att isolera vår medmänsklighet innanför kommungränsen. Istället krävs att vi tillsammans förbättrar möjligheterna för alla människor att snabbt bli en del av Ulricehamns kommun.

Vi vill tydligt deklarera att vi är för ett öppet samhälle. Vi bjuder in alla som delar vår gemensamma värdering till ett fackeltåg på måndag kväll. Det startar vid Grodparken och avslutas vid Stadshuset.

Tillsammans för medmänsklighet. Tillsammans för ett öppet Ulricehamn.

Mattias Josefsson, oppositionsråd (S)

Roland Karlsson, kommunalråd (C)

Gulli Håkansson, gruppledare (FP)

Jan-Olof Sundh, gruppledare (V)

Carljohan Molander, gruppledare (M)

Ingegerd Borg- Saviharju, gruppledare (MP)

Allan Olsson, gruppledare (KD)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s