I tuffa tider krävs prioritering

Ulricehamns kommun har en väl fungerande barnomsorg mycket tack vare en kunnig och lojal personal. Det ska vi vara rädda om . Varje barn är unikt. Och endast det bästa är gott nog. I finanskrisen spår tvingas kommunen till besparingar. När vi har ont om pengar måste kärnverksamheten prioriteras.

Det är med det som utgångspunkt som har fått mig att reagera på att den borgerliga majoriteten inför vårdnadsbidraget. Det ökar kommunens sammanlagda kostnader och äventyrar därmed kvaliteten inom barnomsorgen.

Samtidigt kan vi konstatera att Ulricehamns kommun är berikad med kristdemokraten Allan Olsson, som tycks kunna trolla fram pengar utan att det försämrar någon annan verksamhet. I dessa tider är det i så fall önskvärt att Allan Olsson tar på sig trollkarlshatten igen. Särskilt med tanke på att barn- och utbildningsnämnden befarar att de pengar som avsatts till vårdnadsbidraget inte räcker på långa vägar. Det framgick i en liten notis i Ulricehamns tidning i torsdags på sista sidan.

Naturligtvis ska ingen förälder som väljer vårdnadsbidraget ha dåligt samvete. Det är lika självklart som att landets rikaste personer som har fått hälften av de cirka 100 miljarder kronor i skattesänkningar som regeringen låtit genomföra inte ska känna skuldkänsla över att satsningen på mer personal i förskolan har avbrutits och sjuka och arbetslösa har fått tydliga försämringar. Det är beslutsfattarna som har ansvaret.

Jag vill också att föräldrar ska kunna få mer tid med sina barn men då väljer jag hellre att bygga ut föräldraförsäkringen med en rimlig ersättning så att fler har möjlighet att vara med barnen. Men i ekonomiskt svåra tider är mitt enkla budskap som beslutsfattare: prioritera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s