Låt oss hitta nya lösningar för våra unga tillsammans

Under hösten kom Barn- och utbildningsnämnden in med en begäran till kommunstyrelsen om ytterligare medel när nämnden såg att pengarna inte skulle räcka. Samtliga partier – oavsett kulör – var överens om att hitta en ekonomisk lösning för barn- och utbildningsnämnden. Efter diskussioner där flera olika varianter bollades landade vi en överenskommelse om att skriva av på nämndens underskott i samband med årets slut. Så gjorde också kommunstyrelsens arbetsutskott i förra veckan. Det är bra. Men samtidigt signalerar förvaltningen om ytterligare kraftiga neddragningar. Dessutom kan vi konstatera att andelen elever som uppnår godkänt resultat i årskurs nio minskar.

Det gör oss bekymrade. Det är viktigt att varje barn erbjuds bra utbildning som rustar inför arbetsmarknaden. Vi har haft flera samtal med företagare som uttrycker oro över kvaliteten i utbildningen. För även ur företagsperspektiv är det viktigt med välutbildade och motiverade ungdomar.

Därför sträcker vi ut handen för nya samtal kring hur vi kan bättra nämndens ekonomi ytterligare och förbättra resultaten för våra unga genom ytterligare samförståndslösningar. Blocköverskridande överenskommelser gör att fokus hamnar rätt – på barnen.

Och vi kan göra det. Men samförstånd ställer också krav. Det bygger på att ingen utnämner sig själv till frälsaren – utan att vi gör det tillsammans.

Mattias Josefsson, oppositionsråd (S)

Barbro Westermark, gruppledare (S)

Jan Forsman, vice ordförande barn- och utbildning (S)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s