Mobilt röstande öppnar för ökat valdeltagande i hela kommunen

Igår kom förslaget om mobilt röstmottagningsställe till fullmäktige igen. I Ulricehamns tidning har vi kunnat läsa att Socialdemokraterna tidigare har stoppat förslaget på grund av att vi inte har några röster på landsbygden. Men det stämmer inte. Hälften av Socialdemokraternas röster kommer från boende utanför Ulricehamns tätort. Det är snarare så att vi har sett ytterligare möjligheter med det mobila röstmottagandet.

Och tvärtom är det så att vi snarare känner oss stärkta efter framgångar i både Kyrkovalet och valet till Europaparlamentet och hoppas på ytterligare stöd från väljarna i hela kommunen i kommunvalet den 19 september.

Socialdemokraterna kommer att gå till val på en i stora delar gemensam politik med Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Vi erbjuder en väl genomarbetad politik och ett tydligt ledarskap.

Socialdemokraterna tror på att se kommunen som en helhet och att försöka lösa så många frågor som möjligt tillsammans med våra samarbetspartier men också över blockgränserna. Samtidigt kan vi konstatera att vår största ideologiska utmanare i kommunvalet i höst är Moderaterna. Deras heligaste fråga är skattesatsen. Moderaterna driver dessutom på starkt för utförsäljning och privatisering av våra verksamheter. Vi vill välja en annan färdriktning. Vi tror på kommunen och kommunens organisation och vill utveckla den ytterligare. Vi ser jobben och kvaliteten inom välfärden som de viktigaste frågorna för kommunen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s