Att hantera vårdnadsbidrag kostar över kvarts miljon – samtidigt får lärare gå

Åtta familjer har ansökt om att få vårdnadsbidrag, rapporterar Ulricehamns tidning. Vad som inte framgår i artikeln och som hittills inte kommit ulricehamnarna till del är att det administrativa systemet för att hantera vårdnadsbidraget kostar kommunen över en kvarts miljon kronor.

Den kostnaden tvingas nu kommunen betala samtidigt som förskolor och skolor tvingas dra ned på 20 tjänster på grund av dålig ekonomi.

Jag förstår Kristdemokraterna som utifrån sina ideologiska utgångspunkter vill införa vårdnadsbidraget. Men att i dåliga ekonomiska tider prioritera bort kärnverksamheten, förskolor och skolor, är inte att hantera skattebetalarnas pengar på ett ansvarsfullt sätt. Det är direkt provocerande.

Annonser

4 thoughts on “Att hantera vårdnadsbidrag kostar över kvarts miljon – samtidigt får lärare gå

  1. Vårdnadsbidraget är ett väldigt bra bidrag för oss som prioriterar tiden med våra barn och vi är väldigt tacksam att det införts!!
    Man bör beakta att alla som kommer att få nytta av bidraget ännu inte har hunnit ansöka om det, till exempel vi.
    Dels behöver föräldrarna undersöka om ledighet är möjligt hos arbetsplatserna samt beräkna hur många föräldrapenningdagar som finns kvar.
    Då flera förskolor är överbelastade här på landsbygden så är vårdnadsbidraget en fantastisk möjlighet för oss som vill vara med våra barn och samtidigt en besparing för kommunen av förskoleplatser. Vi stödjer Allan Olsson och vårdnadsbidraget till fullo!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s