Ge rätt förutsättningar för Nuab

På måndag kommer fullmäktige att behandla den utvärdering som är gjord av bolaget. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har när utvärderingen har passerat kommunstyrelsen hävdat att nuvarande uppdragsavtal mellan kommunen och Nuab bör sägas upp i syfte att förhandla fram ett nytt och tydligare avtal. Parterna bör också överväga att smalna av uppdraget.

Dessutom vill vi komplettera utvärderingen med en analys av vad motsvarande verksamhet kostade innan bildandet av Nuab och att komplettera utvärderingen med fördelar respektive nackdelar med nuvarande och alternativa driftsformer.

Tyvärr har vi inte fått medhåll från den borgerliga majoriteten. Ingen tjänar på att det finns en rad frågetecken kring näringslivsbolaget. Det bästa kommunen kan göra att gå till botten med de oklarheter som finns för att vi alla ska kunna fokusera på det vi vill uppnå; ett ännu bättre och starkare företagsklimat, en starkare turistnäring och en levande landsbygd.

Idag lämnade Socialdemokraterna in en interpellation om Näringsliv Ulricehamn AB, NUAB, kring kommunens köp av tjänster av bolaget. Från och med den 1 juli i år skärps lagen om offentlig upphandling. Det är en omvärldsfaktor som kommunen måste ta hänsyn till. En annan faktor som i mina ögon också påverkar spelplanen är att kommunen har bildat ett moderbolag. Genom att låta kommunen bli en klar majoritetsägare i bolaget kan bolaget omfattas av moderbolagets ekonomiska fördelar.

Eller så är det bästa alternativet när allt vägs samman att kommunen helt avstår ägande i bolaget. Idag har jag ingen klar bild. Låt oss utreda tillsammans för att nå det vi alla vill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s