Gemensamt omtag kring Nuab

Efter konstruktiva samtal under måndagen kom den borgerliga majoriteten och samarbetspartierna överens om en gemensam skrivelse – en återremiss – kring den utvärdering av Näringsliv Ulricehamn AB som behandlades av kommunfullmäktige igår:

”Den verksamhet som Näringsliv Ulricehamn AB, NUAB, bedriver är viktig för att kommunen ska få ett ännu bättre och starkare företagsklimat, en starkare turistnäring och en levande landsbygd.  Allianspartierna inom majoriteten och samarbetspartierna inom oppositionen är överens om att arbeta fram ett nytt uppdragsavtal mellan kommunen och NUAB. Målsättningen är att efter denna process ersätta nuvarande avtal. Samtidigt är det viktigt att ägarstrukturen ses över tillsammans med nuvarande huvudägare i bolaget. Därför ska utvärderingen kompletteras med en översyn av ägaravtalet.”

Detta är en seger framför allt för näringslivet, turismen och landsbygdsutvecklingen. De politiska blocken är överens om ett omtag vad det gäller NUAB. Och det är bra. Detta är det enda rätta att gå till botten med de oklarheter som finns. Att vi kan göra det tillsammans stärker näringslivet, turismen och landsbygden men också bolaget i sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s