Sänk arbetsgivaravgiften för småföretag

Ulricehamn är en utpräglad småföretagarort mitt i knallebygdens hjärta. Av våra drygt 2 500 företag i kommunen har endast 7 procent mer än 10 anställda. Kommunens speciella näringslivsstruktur gör att politiken för småföretag är extra viktig för Ulricehamn.

Jag är övertygad om att villkoren för våra småföretag blir allt viktigare, inte bara i Ulricehamn utan för hela Sverige. Mycket av vår framtida tillväxt i landet beror på viljan hos och villkoren för våra mindre företag.

När den borgerliga regeringen tillträdde var en av de första sakerna man fattade beslut om höjda arbetsgivaravgifter för småföretag. Efter mycket stark kritik är den nu visserligen sänkt igen. Men Socialdemokraterna, tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet, är inte nöjda med det. Och det känns bra – inte minst ur ett Ulricehamnsperspektiv. Partierna föreslår ytterligare sänkta arbetsgivaravgifter för våra mindre företag. För ett företag med 2-3 anställda innebär vårt förslag sänkt avgift med 50 000 kronor. Det ger förutsättningar för nya jobb i vår kommun.

Och det behövs. Vi har högre ungdomsarbetslöshet än både länet och riket. Därför känns det ännu bättre när partierna gemensamt föreslår en riktad skattesubvention som motsvarar hela arbetsgivaravgiften för företag och organisationer som anställer en arbetslös ungdom mellan 20 och 25 år.

Fler jobb betyder bättre ekonomi. Och då kan vi höja kvaliteten i skolan, omsorgen och skapa livskraft i hela kommunen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s