Ulricehamn behöver en ny färdriktning

Ulricehamn ska vara möjligheternas kommun. Alla, oavsett bakgrund, ska få möjlighet att växa och ta sin del av ansvaret. Det gör Ulricehamn starkt.

Jobben är vår viktigaste fråga. Fler jobb ökar människors möjligheter att styra över sina egna liv.

Idag sker någonting annat. Ulricehamn är en bra kommun att leva i. Men många möter stängda dörrar. Det finns för få jobb att söka. Ungdomsarbetslösheten är högre än i både länet och riket. Allt fler unga jagas av kronofogden och fler tvingas leva på socialbidrag. Dessutom är resultaten i grundskolan djupt oroväckande. Endast en handfull kommuner i länet är sämre än Ulricehamn. Det måste inte vara så.

Vi vill vända utvecklingen och välja en annan färdriktning. Ulricehamn behöver en offensiv och ansvarsfull jobbpolitik. Vi behöver arbeta mer aktivt för att locka fler företag till Ulricehamn. Samtidigt vill vi investera i såväl yrkes- som studieförberedande vuxenutbildning och praktikplatser. Dessutom vill vi stimulera fler att läsa vidare på högskola och universitet. Tider av hög arbetslöshet kan användas för att ge människor möjlighet att lära nytt och kunna ta de nya jobben när det vänder.

Läs mer om våra lösningar i vårt material där du också ser vilka som kandiderar för Socialdemokraterna i Ulricehamn. Enklast gör det du genom att klicka nere i högra hörnet på ”View on Slideshare” och sedan nere i högra hörnet igen på ”Full”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s