Styrkebesked för barn, invånare och anställda

Mitt i brinnande valrörelse presenterar Socialdemokraterna och Moderaterna en blocköverskridande överenskommelse om skolstrukturen i Ulricehamns kommun.

Det mest naturliga hade givetvis varit att presentera en överenskommelse med Vänsterpartiet och Miljöpartiet – våra samarbetspartier. Men eftersom den illasinnade ryktesspridningen har sin fokus på Socialdemokraterna och Moderaterna fanns risken att dessa rykten skulle överleva oavsett. Därför valde Socialdemokraterna att göra upp med Moderaterna.  

Helt klart är det ett styrkebesked för barnen, invånarna och anställda att konstruktiva och pragmatiska blocköverskridande diskussioner kan föras utifrån dessa förutsättningar och landa i en uppgörelse.

Fokus måste alltid ligga på kvaliteten i skolan. Det är en skola med god kvalitet som lägger grunden för ungdomarnas framtida förutsättningar på arbetsmarknaden och företagens möjligheter att rekrytera välutbildad arbetskraft.

Jag vill också vara tydlig med att Socialdemokraterna inte har, eller har haft, några ”hemliga överenskommelser” med Moderaterna, som ryktena vill göra gällande. Nu har vi en överenskommelse – och då talar vi om den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s