Kommunen som arbetsgivare

Socialdemokraternas, Vänsterpartiets och Miljöpartiets gemensamma handlingsprogram strävar i alla delar mot det övergripande målet om 25 000 invånare år 2020 i Ulricehamns kommun. Alla områden inleds med en målbild som beskriver hur vi vill se kommunen år 2020. Det är en resa att göra för att nå dit.

Vill du följa med?

Trots att många under de senaste åren har gått i pension har kommunen ändå lyckats behålla och utveckla kvaliteten inom sin verksamhet. Detta tack vare kommunens framgångsrika personalförsörjningsprogram. Det ger möjlighet till personlig kompetensutveckling inom ramen för kommunens långsiktiga behov. Vårt aktiva jämställdhetsarbete har nu gett resultat vilket visar sig genom fler män inom omsorgen och ett större antal kvinnor på ledande befattningar. Teknikutvecklingen har också gjort det möjligt för fler att distansarbeta. Sammantaget gör det att kommunen uppfattas som en god arbetsgivare.

För att nå dit ska vi under mandatperioden:

  • arbeta fram en gemensam värdegrund mellan politiker, chefer och medarbete samt tydliggöra roller mellan politiker och tjänstemän
  • arbeta fram ett långsiktigt personalförsörjningsprogram
  •  öka fokus på kommunens jämställdhetsarbete
  • heltid ska vara en rättighet – deltid en möjlighet
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s