Näringsliv och infrastruktur

Socialdemokraternas, Vänsterpartiets och Miljöpartiets gemensamma handlingsprogram strävar i alla delar mot det övergripande målet om 25 000 invånare år 2020 i Ulricehamns kommun. Alla områden inleds med en målbild som beskriver hur vi vill se kommunen år 2020. Det är en resa att göra för att nå dit.

Vill du följa med?

Näringsliv

Etableringen av nya företag i kommunen har ökat mycket tack vare ett bra företagsklimat och det strategiskt viktiga geografiska läge som kommunen får tack vare den kommande Götalandsbanan. Företagsklimatet kännetecknas av enkel, tydlig och kostnadseffektiv dialog med kommunen. En ökad konsumentmakt ställer högre krav på företagens sociala ansvarstagande. Kommunen ser en ökad tillströmning av turister i hela kommunen. Upplevelseindustrin har också vuxit kraftigt det senaste decenniet.

För att nå dit ska vi under mandatperioden:

  • inrätta en lots mellan kommunen som myndighetsutövare och företagen.
  • inrätta en eventsamordnare i kommunen.
  • utveckla branschinriktad fortbildning i nära samarbete med industrin.
  • ersätta dagens fasta tillsynstaxa med en lägre fast avgift och en timbaserad taxa så företagaren ser ett samband mellan till exempel inspektion och faktura.

Infrastruktur

Ulricehamn kan nu se hur Götalandsbanan börjar forma sig i närområdet. Inom en snar framtid ska det blivande resecentret börja byggas strax norr om Bronäs. Livskvalitet har fått en ökad betydelse vilket gör att många väljer aktivt att bosätta sig utanför storstäder. Vi har de senaste åren märkt en tydlig ökad arbetspendling till och från Borås och Jönköping. Efter-frågan på en god kollektivtrafik ökar och har också blivit ett konkurrensmedel mellan kommuner.

För att nå dit ska vi under mandatperioden:

  • investera i smarta lösningar för kollektivtrafiken och avgifter ska ses över i syfte att sänka kostnaden för resenären med fokus på människor med lägre inkomster och med ett glesbygdsperspektiv.
  • Utökade resurser för att förbättrade det finmaskiga vägnätet
  • Utöka kollektivtrafiken inom kommunen
  • Alla som har beviljad färdtjänst får åka gratis kollektivtrafik i kommunen
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s