Rotation som aldrig blir av hämmar individens frihet

Jag tycker det är synd att den borgerliga majoriteten inte ger vårt förslag om att försöka påverka regeringen för att utjämna de skattemässiga villkoren mellan olika boendeformer en chans.

Bostadsmarknaden är kraftigt snedvriden. Den borgerliga regeringen har avskaffat räntebidrag och investeringsstöd för nybyggda hyresrätter. Siffror från Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna visar att det skiljer cirka 2 000 kronor i månaden mellan en nyproducerad hyresrätt på 100 kvadratmeter och villa i samma storlek på grund av orättvisa skattevillkor.

Denna orättvisa äventyrar bostadsrotationen i mindre orter och kommuner där marknadskrafterna inte är så starka. I våra mindre samhällen finns flera äldre som vill sälja sina hus och flytta till lägenhet. Men eftersom en nyproducerad 2:a får en hyra kring 5 000-6 000 kronor i månaden blir kostnaden för stor – och bostadsrotationen kommer tyvärr aldrig till.

Det fick Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet att skriva en gemensam motion. Där skriver vi bland annat:

”Alla har inte möjlighet att investera i en bostadsrätt eller villa. Andra vill inte göra det utan vill investera i annat. Och det måste vara varje människa rättighet att få använda sitt egna kapital hur man vill utan att behöva bli bestraffad.”

En bostadsrotation som aldrig blir av hämmar individens frihet och kan hota Ulricehamns övergripande mål om 25 000 invånare år 2020.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s