Call, Anders Borg, lägg korten på bordet

Enligt experter är poker ett spel som framför allt handlar om skicklighet. Genom att vara väl påläst och grunda sitt spel på genomtänkta teorier är skickligheten större än turen när korten väl läggs på bordet, hävdas det.

Just teorier är ett välbeprövat ord hos finansminister Anders Borg. Försämringar i a-kassa, socialförsäkringar och stora skattesänkningar till redan rika brukar gömmas bakom ekonomiska teorier som ska minska utanförskapet.

Men, Anders Borg, i Ulricehamn ökar försörjningsstödet för fjärde året i rad. . Under perioden 2006-2010 ökade kommunens kostnad för försörjningsstöd med 65 procent eller närmare 6 miljoner kronor på årsbasis.

Socialstyrelsen konstaterar att utbetalningarna ökade i 71 procent av kommunerna under 2010 och i 29 kommuner ökade sina utbetalningar med 30 procent.

Kommunens siffror bekräftas också i Västra Götalands regionrapport 2011, där en förhandsversion presenterades nyligen. I rapporten konstateras:

”Utvecklingen i Västra Götaland det senaste decenniet är i många stycken bra, men den är inte hållbar. En allt tydligare skiktning av regionens befolkning oroar mest. Mellan de som har arbete och de som inte har arbete.”

I dag går Sveriges kristna råd till hårt angrepp mot den ökande barnfattigdomen och hårda utförsäkringsregler.

Arbetslöshetskassornas samorganisation konstaterar i en ny rapport att en minoritet av de öppet arbetslösa numera är berättigade a-kassa. Endast 4 procent har 80 procent i ersättning av sin tidigare inkomst. Under året väntar andelen sjunka ytterligare.

Jag säger ”call, Anders Borg.”

Lägg korten på bordet och förklara för mig när vi, enligt dina teorier, ska få se minskade klyftor, när en majoritet av arbetslösa får drägliga villkor att ta sig vidare i livet, när barnfattigdomen minskar, när sjuka får möjlighet att vara sjuka utan att betraktas som fuskare.

Jag vill syna dina kort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s