Helgens TT-flash: Regeringen har fel x 120 000

Helgens stora sakpolitiska nyhet på nationell nivå är inte att Stefan Löfven valts till ny partiordförande i Socialdemokraterna. Valet ägde nämligen rum i fredags. Det är inte heller att Kristdemokraternas Göran Hägglund har stöd av 2/3 av partiets medlemmar och sitter kvar.

Trots att det en bussresa, eller snarare en klassresa, till Saltsjöbaden och Solsidan med temat klassafari, väckt stort massmedialt intresse är inte heller det – i mina ögon – helgens stora nyhet. Jag vill passa på att tillägga att jag tar avstånd från arrangemang liknande det här. Alla ska behandlas lika så länge man håller sig inom de lagar och regler som gäller. Man kan fråga sig vad en liknande bussresa med omvänt grepp hade skapat för rubriker.

Nej, helgens stora sakpolitiska nyhet är en rapport från Arbetsmarknadsdepartementets institut för arbetsmarknadspolitisk utvärdering, IFAU. Forskare konstaterar nu det som Socialdemokraterna har hävdat hela tiden: Det går inte att hävda att jobbskatteavdraget gett eller ger några fler jobb.

Regeringen hävdar å sin sida att det skapat 120 000 jobb.

Det här om något borde få DN:s Peter Wolodarski att tända på alla cylindrar bakom tangentbordet precis som när han gick igång på Juholts – i sammanhanget – marginella miss.

Annonser

One thought on “Helgens TT-flash: Regeringen har fel x 120 000

  1. Ping: Ur Vänsterfickan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s