Ulricehamns framtid står på spel

Regeringen för en konsekvent politik mot landets kommuner – ökat ansvar utan att föra över motsvarande resurser. Det kan inte vara någon större svårighet att vara finansminister i en regering som lastar över ansvar på Ulricehamnarna men behåller stora delar av resurserna. Totalt handlar det om i runda tal kostnader motsvarande drygt 70 öre i höjd kommunalskatt. Det slår hårt mot kvalitén i våra barns förskola och skola redan idag och det riskerar hela vår kommuns framtid på sikt.

I år tvingas kommunerna i Sjuhärad driva igenom besparingar på åtminstone 140 miljoner kronor. Ändå räcker det inte. Flera kommuner tvingas dessutom höja skatten. Ulricehamn är en av dem.

Den progressiva beskattningen är väl förankrad hos det svenska folket. Att driva frågan om platt skatt på riksnivå är dödsdömt ur ett väljarperspektiv. Vi menar att regeringen är medveten om kommunernas och regionernas ekonomiska situation. Men genom att tvinga kommuner och regioner att ta allt större ekonomiskt ansvar – och vars enda skatteverktyg är just platt beskattning – gör att den ideologiska viljan genomförs, bakvägen.

Det äventyrar välfärden. Det kan vi inte acceptera. Därför föreslår vi också ett samlingsinitativ för Ulricehamns framtid. Skriv på vår namninsamling du också!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s