Socialdemokraternas kommentarer på sprucken allians i Ulricehamn

Socialdemokraterna ser mycket allvarligt på att alliansen i Ulricehamn har spruckit. Men den som har följt den lokala politiska debatten har både förståelse och respekt för att Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna anser att ett fortsatt samarbete med Centerpartiet är omöjligt.

Nu uppstår ett exceptionellt politiskt läge med en oklar parlamentarisk situation. I tider av ekonomisk och politisk oro runt om i Europa, med risk för ökad arbetslöshet den kommande tiden och tuffa ekonomiska förutsättningar i kommunen krävs att partierna i Ulricehamn samlar sig för kommunens bästa. Nu är det viktigt att hitta en grund för stabila förutsättningar fram till valet 2014.

Men det är i nuläget för tidigt att säga hur en sådan lösning ska se ut. För det krävs att det förs samtal både i partier och mellan partier. Men vi måste alla ha kommunens invånares bästa för ögonen i dessa samtal.

Annonser

One thought on “Socialdemokraternas kommentarer på sprucken allians i Ulricehamn

  1. Att till varje pris bevara samtliga skolor utanför centralorten är inte att ha barnens bästa för ögonen. Små skolor är inte med automatik lika med bra skolor. Barnen får inte bli slagpåsar i kampen om väljarna. Tyvärr har jag inte sett eller kunnat läsa något förslag från Centerpartiet där det tydligt framgår vad de egentligen avser att göra när elevantalet närmar sig det kritiska antalet för att läroplanens krav skall kunna uppfyllas. Att uttala sig, tycka att alla skolor skall behållas utan att tillskjuta nödvändiga medel och resurer är och ta ett övergripande ekonomiskt ansvar för kommunen inte trovärdigt. Det är nog det som är den verkliga bakgrunden till att alliansen spruckit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s