S är fortsatt för utveckling i hela kommunen

Centern uttrycker i Ulricehamns tidning den 9 februari farhågor för att ”kommunledningen” inte vill att skolorna på landsbygden ska överleva. Samtidigt underkänner partiet förvaltningens underlag. Det är inte första gången som Centern går i otakt med förvaltningen. Under förra mandatperioden förklarades tjänstemän som inkompetenta av centerpartister på ett offentligt möte.

Vi kan lugna Centern med att åtminstone Socialdemokraterna har som ambition att arbeta för utveckling i hela kommunen – precis som tidigare.

Idag är det 2 000 kronor dyrare i månaden att bo i en nyproducerad hyresrätt på 100 kvadratmeter kontra en bostadsrätt eller villa av samma storlek. Allt på grund av olika skattevillkor.

Under förra mandatperioden gjorde Stubo försök att bygga om fastigheter på landsbygden till hyreslägenheter. Men intresset var minst sagt svalt. Få är beredda att lämna sina hem för att bosätta sig in en tvårumslägenhet med en hyra på cirka 6 000 kronor i månaden. Detta försvårar att få till den bostadsrotation som är nödvändig för landsbygdens överlevnad.

Under förra mandatperioden lade Socialdemokraterna en motion om att uppvakta regeringen för att göra det billigare att producera hyresrätter. Med en lägre hyra hade troligen fler äldre varit intresserade av att byta villa mot lägenhet.

Men när motionen behandlades i fullmäktige röstade samtliga boergliga partier – Centern inkluderat – nej till motionen. Tydligen var frågan inte tillräckligt angelägen för Centerpartiet. Vid flera tillfällen tidigare har C drivit en annan linje än övriga borgerliga partier och kunde markerat även vid detta tillfälle.

Inför valet 2010 gick Centern under påkostade former ut med en kampanj om bostadsbyggande i kommunen. Invånare skulle tillfrågas om var de ville bo. Men när det uppdagades att deras kampanj finansierades med skattemedel från Leader tonades det hela snabbt ner.

Socialdemokraterna kommer fortsatta att driva en seriös politik för hela kommunen. Det ska vi göra utan att idiotförklara förvaltningen eller enskilda tjänstemän offentligt. Vi anser inte att det tillhör god ton som de arbetsgivarrepresentanter vi är genom kommunstyrelsen. Vi väljer istället andra former, exempelvis föra samtal med invånare om vad vi kan göra tillsammans utifrån de förutsättningar som omvärlden ger oss.

Debattartikel publicerad i Ulricehamns tidning undertecknad av Inga-Kersti Skarland, gruppledare S och mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s