Vi vill samtala om skolans och barnens framtid

Skolor är och har varit en het fråga i Ulricehamn, inte minst frågan om strukturen. Allt fler oroar sig över hur barnen ska klara sig i skolan. De allra flesta elever har en positiv syn på skolan och undervisningen. Nio av tio elever är trygga i skolan. Trots det saknar nästan var fjärde elev i Ulricehamn behörighet till gymnasiet.

Under sex år med den borgerliga regeringen har skolresultaten i Sverige sjunkit varje år. Skolraset innebär sämre möjligheter för unga att förverkliga sina drömmar och att kunna försörja sig själva i framtiden.

Vi socialdemokrater har högre ambitioner för Sverige. Tillväxt och välfärd förutsätter en hög utbildningsnivå. En skola med bra kvalitet ger företag välutbildad arbetskraft. Då krävs en framtidsinriktad politik som gör Sverige och Ulricehamn ännu bättre.

Vårt mål är att alla ska kunna leva ett bättre liv och känna framtidstro. Därför vill vi höja resultaten i skolan. Till år 2020 ska andelen elever som saknar så väl behörighet till gymnasiet som examen från gymnasieskolan halveras.

För att ge lärare mer tid för varje elev investerar vi socialdemokrater 2 miljarder kronor på riksplanet för att minska klasserna under de första skolåren. Dessutom ska alla elever erbjudas läxhjälp.  Vi avsätter också medel för att förbättra lärarnas kompetensutveckling.

Sammantaget innebär det att Ulricehamn genom en socialdemokratisk regeringspolitik fått ytterligare drygt 7 miljoner kronor till skolan.

Lokalt har vi medverkat till att skolan fått ytterligare medel i år. Samtidigt tar vi ansvar för det beslut som fullmäktige har tagit angående skolstrukturen i Ulricehamn.  Vi har presenterat flera förslag som handlar om förbättrad kvalitet i skolan och att stärka elevunderlaget i våra mindre skolor.

Vi vill pröva omvänd skolskjuts på frivillig grund, ge lärare möjlighet att arbeta än mer självständigt och kunna utveckla idéer som gör skillnad för barnen. Dessutom vill vi fördela resurserna i skolan så att de elever med störst behov får de resurser som behövs.

Vi vill samtala med föräldrar och även andra intresserade för att kunna stärka skolan ytterligare. Därför bjuder vi socialdemokrater in till föräldramöte. Skolan är viktig. Vi är beredda att lägga den tid och det arbete som krävs för att få rätsida på den.

Vi är övertygade om att det går att skapa en bättre skola. Om vi samarbetar och gemensamt investerar i det som ger lärande för framtiden.

Debattartikel publicerad i Ulricehamns tidning undertecknad av Celso Silva Goncalves, ordförande Ulricehamns arbetarekommun, och Inga-Kersti Skarland, gruppledare S.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s