Vi välkomnar Centerns kursändring om handel

Ulricehamns kommun har de senaste åren vuxit i antalet invånare. Det är bra. Med fler invånare och skattebetalare skapas förutsättningar för att fortsätta utveckla vår lokala handel och vårt lokala näringsliv.

Nu vid halvårsskiftet löpte det utvecklingsprojekt ut som Cityföreningen bedrivit med stöd från europeiska socialfonden. I början av juni redovisade projektet vad som åstadkommits. Resultatet var tydligt. De handlare som varit aktiva i projektet och arbetat konstruktiv med att utveckla sina butiker och affärsidéer har haft en nästan dubbel så hög tillväxt än de företag som inte deltog.

För snart ett år sedan öppnade Socialdemokraterna och flera andra partier för en fortsättning efter projektets slut genom att avsätta pengar i budgeten till en handelsutvecklare i kommunen. Uppdraget utvidgades i förhållande till Cityföreningens projekt till att omfatta hela kommunen. I likhet med hur flera andra kommuner har valt att bygga upp liknande tjänster kräver kommunens medel motfinansiering från aktörer som gynnas och vill vara med och utveckla handeln.

I Centerpartiets budget inför i år återfanns tyvärr inte motsvarande satsning.

I samband med att moderbolagets styrelse träffade Nuab:s styrelse under våren fick Nuab i uppdrag att arbeta fram en näringslivsstrategi för kommunen. Därför är det med viss förvåning som vi konstaterar att Centerpartiet nu försöker göra partipolitik av ett uppdrag som vårt näringslivsbolag redan har genom att lägga just detta som ett förslag i en motion.

Innehållsmässigt slår motionen in öppna dörrar i kommunens arbete med ett förbättrat handels- och näringslivsklimat. Kommunen arbetar redan i denna anda. Även om man kan tycka att det är onödigt att belasta den kommunala förvaltningen med motioner med frågor som vi redan arbetar med välkomnar Socialdemokraterna ändå Centerpartiets besked.

Vi uppfattar detta som en klar kursändring från Centerpartiets sida jämfört med i höstas. Vi tolkar deras besked som att det nu finns en ännu bredare politisk uppslutning kring kommunens arbete med att förbättra företagsklimatet ytterligare. Det är bra att även Centerpartiet – även om ett år sent – har lyft blicken och vill arbeta för en positiv handelsutveckling och sätta fokus på kommunens näringslivsfrågor. Låt oss nu tillsammans göra det möjligt.

Debattartikel publicerad i Ulricehamns tidning undertecknad av Celso Silva Goncalves, ordförande Socialdemokraterna i Ulricehamn och Inga-Kersti Skarland, gruppledare (S).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s