Rapport För en skola i toppklass – ett samspel mellan riks- och lokalpolitik

Ulricehamn är en bra kommun på många sätt. Både kommunen och flera företag växer. Samtidigt som vi växer ställer det krav på att kommunen erbjuder välfärdstjänster av god kvalitet. Här har kommunen en läxa att göra – framför allt inom skolan. De allra flesta elever har en positiv syn på skolan och undervisningen. Nio av tio elever känner sig trygga. Men alltför många når inte målen och attityden till skolan förändras i årskurserna 7-9. Skolan behöver göra mer för att eleverna ska nå sin fulla potential.

Tyvärr sjunker resultaten i skolan i hela Sverige och har gjort så under de senaste sex åren. Det måste vi ta på allvar. En skola med bra kvalitet ger företag välutbildad arbetskraft. Då krävs framtidsinriktade reformer som gör Sverige och Ulricehamn bättre.

I rapporten ”För en skola i toppklass – ett samspel mellan riks- och lokalpolitik” presenterar Socialdemokraterna en sammanhållen politik med förslag presenterade i Ulricehamn och nationellt med fokus på att stärka Ulricehamn och Sverige som kunskapsnation.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s